Verschillen Waarderen

Projectnaam
Verschillen Waarderen
Aanvrager
Stichting Musica Michaelis
Website
Bekijk

Verschillen Waarderen is een muzikale samenwerking tussen Musica Michaelis (een klassiek kamerorkest uit Zwolle) en het Amsterdams Andalusisch Orkest (een klassiek Arabo-Andalus orkest met sterke hedendaagse invloeden). Tijdens het onderzoek gaan ze op zoek naar een gemeenschappelijk geluid, waar botst het en waar gaat het samen? Hoe treed je uit je comfortzone? Gezamenlijk zoeken ze naar een muzikale symbiose. In twee repetitiedagen worden de ervaringen van de musici vastgelegd door een storyteller en filmmaker. Het doel van het onderzoek is om te identificeren hoe muziek kan dienen als metafoor voor het ‘waarderen van verschillen’. De resultaten dienen als basis voor een korte documentaire over dit thema, gericht op mbo-studenten. 

De eerste beelden en het concept van het script worden als teaser gepresenteerd aan studenten en docenten binnen het mbo-onderwijs. Tijdens de presentatie wordt feedback verzameld die wordt gebruikt voor de ontwikkeling van de uiteindelijke documentaire en het begeleidend lesmateriaal voor het onderwijs. 

Verschillen Waarderen ontving een startbudget van de ZOZ Academy. Jaarlijks krijgen tien nieuwe makers de kans om met begeleiding en een financiële bijdrage hun concept uit te werken tot een eerste try-out, pilot of prototype.