Terug naar overzicht

I Left My Coat Behind

I-Left-My-Coat-Behind.png

Projectnaam

I Left My Coat Behind

Aanvrager

Wiosna van Bon

Website

Bekijk

Fotograaf Wiosna van Bon doet een onderzoek naar dak- en thuisloze jongeren. Het aantal dak- en thuislozen in Nederland is in de afgelopen 10 jaar verdubbeld, waarvan een steeds groter deel jongeren zijn. Veel van hen zijn van de radar verdwenen bij de gemeente.

 Wie zijn zij en waarom kunnen ze niet meer thuis wonen? Met I Left My Coat Behind creeërt Wiosna bewustwording voor de moeilijkheden die zij ervaren. Tijdens de onderzoekfase zijn verschillende van deze jongeren geïnterviewd en gefotografeerd. De foto’s worden in een pilot-expositie in de openbare ruimte en op scholen getoond, waarbij Wiosna reacties ophaalt bij de jongeren zelf, betrokken ambtenaren, scholieren en passanten.

I Left My Coat Behind ontving een onderzoeksbudget van de ZOZ Academy. Jaarlijks worden tien makers geselecteerd om met een bijdrage van maximaal € 5.000 een onderzoek uit te voeren en een eerste pilot te maken. Daarbij krijgen zij aanvullende begeleiding op maat (o.a. inhoudelijk, marketing of distributie).