Terug naar overzicht

Run Dem

A014_C009_0209OI.0005265.-scaled-e1604421529657.jpg

Projectnaam

Run Dem

Aanvrager

Mario Gonsalves

Website

Bekijk

Run Dem is een onderzoek voor een fictiefilm van Mario Gonsalves. Hij onderzoekt het perspectief van Antilliaanse migranten op de Nederlandse maatschappij door middel van veldonderzoek, fotografie en interviews. Hun persoonlijke ervaringen, de (cultuur)verschillen en de reden om vanuit de ABC-eilanden naar Nederland te emigreren spelen de hoofdrol. Het doel is om een film te maken die zowel jongeren uit de Caraïbische cultuur, maar vooral ook Nederlanders met een niet-Caraïbische achtergrond, bewust maakt van hun dagelijkse strubbelingen.

Het onderzoek wordt op twee manieren gepresenteerd. Tijdens het eerste moment wordt het vooronderzoek vertoond in de vorm van een expositie en collectief besproken met het publiek, bestaande uit mensen met Antilliaanse wortels die nu in Nederland wonen, betrokkenen bij het project, onderzoekers die zich bezighouden met deze thematiek en collega-filmmakers. Bij het tweede presentatiemoment wordt het plan gepresenteerd aan filmproducenten.

Run Dem ontving een startbudget van de ZOZ Academy. Jaarlijks krijgen tien nieuwe makers de kans om met begeleiding en een financiële bijdrage hun concept uit te werken tot een eerste try-out, pilot of prototype.