DOEKOEMAN

Projectnaam
Doekoeman
Aanvrager
Mustafa Kilic
Website
Bekijk

DOEKOEMAN is een filmplan voor een webserie van Mustafa Kilic. Met de serie wil hij de nieuwe generatie jongeren duidelijk maken dat je tevreden moet zijn met wat je hebt en dat rijk zijn niet het belangrijkste doel in het leven is. In het verhaal staan twee jongens centraal die het thuis niet breed hebben en snakken naar extra inkomsten. Ze belanden al snel in het criminele circuit en merken dat dit ook geen fijne wereld is – ermee kappen blijkt al helemaal geen makkelijke optie.

Met het startbudget legt Mustafa de basis voor de serie, met een focus op het uitwerken van een pilotaflevering. Via social media deed hij onderzoek naar de manier waarop jongeren met geld omgaan, door zijn grote achterban heeft hij een brede groep jongeren bereikt. Ook interviewde hij verschillende jongeren die problemen hebben met geld. De resultaten van het onderzoek worden verwerkt in de serie. Mustafa heeft het filmplan voorgelegd aan verschillende film- en theatermakers, zij hebben hem voorzien van kritische feedback. Samen met IMPACT in Rotterdam ontwikkelt hij een definitief plan, dit wordt gepresenteerd aan een filmproductiebedrijf om de serie definitief te ontwikkelen.

DOEKOEMAN ontving een startbudget van de ZOZ Academy. Jaarlijks krijgen tien nieuwe makers de kans om met begeleiding en een financiële bijdrage hun concept uit te werken tot een eerste try-out, pilot of prototype.