CAADI

Projectnaam
Caadi
Aanvrager
Salman Dirir, Stichting wedowe
Website
Bekijk

CAADI (‘normaal’) is een prototype voor een korte film over de vervreemding die Somalische jongeren ervaren in de Nederlandse samenleving. Het focust zich op de negatieve effecten van deze ‘staat van zijn’ op hun mentale gezondheid. Daarnaast overstijgt de film deze thematiek, door mentale gezondheid van jongeren in het algemeen bespreekbaar te maken – met als doel het bestaande stigma te doorbreken.

Salman Dirir werkt nauw samen met filmmaker Aiman Hassani van Stichting wedowe, een organisatie die zich inzet voor talentontwikkeling op het gebied van film. Binnen het onderzoek interviewt Salman verschillende Somalische jongeren over hun mentale gezondheid, de interviews dienen als basis voor de inhoud van de film. De uiteindelijke karakters worden gebaseerd op gesprekken die hij voerde. Ook schrijft Salman een scenario en legt hij de basis voor de visuele taal van de film. Uiteindelijk presenteert hij een prototype aan geïnteresseerden, filmmakers, ambtenaren en professionals uit de geestelijke
gezondheidszorg.

CAADI ontving een startbudget van de ZOZ Academy. Jaarlijks krijgen tien nieuwe makers de kans om met begeleiding en een financiële bijdrage hun concept uit te werken tot een eerste try-out, pilot of prototype.