Terug naar overzicht

Succesverhalen!

Handan_4
Handan_5

Projectnaam

Succesverhalen!

Aanvrager

Handan Tufan

Website

Bekijk

Succesverhalen! is een onderzoek voor een documentaire-reeks van journalist en filmmaker Handan Tufan waarin drie nieuwkomers vertellen over hoe zij een nieuw leven opbouwen in Nederland.

Tijdens het onderzoek maakt Handan drie pilotvideo’s waarin de obstakels, kansen en overwinningen aan bod komen om zichtbaar te maken wat het betekent om als nieuwkomer in Nederland te leven. Het doel van de mini-documentaire is om het veelvoorkomende eendimensionale beeld van nieuwkomers te ontkrachten door hen zelf aan het woord te laten. De eerste drie verhalen worden in samenwerking met Open Embassy gepubliceerd via social media, de reacties worden gebruikt voor de ontwikkeling van het vervolg van de reeks. Het doel is om een serie van succesverhalen te maken om het publiek inzicht te geven in het leven van nieuwkomers in Nederland en daarmee begrip te kweken voor hun situatie.

Succesverhalen! ontving een onderzoeksbudget van de ZOZ Academy. Jaarlijks worden tien makers geselecteerd om met een bijdrage van maximaal € 5.000 een onderzoek uit te voeren en een eerste pilot te maken. Daarbij krijgen zij aanvullende begeleiding op maat (o.a. inhoudelijk, marketing of distributie).