Terug naar overzicht

Jihad an Nafs

nabil1
nabil2

Projectnaam

Jihad an Nafs

Aanvrager

Nabil Tkhidousset

Website

Bekijk

Jihad an Nafs (“Het gevecht van de ziel”) is een try-out theatervoorstelling van theatermaker Nabil Tkhidousset over het zoeken naar (h)erkenning, vervreemding en erbij willen horen.

In de voorstelling, gebaseerd op het leven van Nabil, volgen we de ontwikkeling van Moesa. Hij groeit op met een gewelddadige vader en een emotioneel afwezige moeder. Moesa weet geen raad met zijn emoties. Angst. Verdriet. Pijn. Woede overheerst. Woede naar zijn vader toe, klasgenoten die hem uitdagen en boosheid naar de westerse wereld toe. Hij gaat de confrontatie met zijn demonen aan. Met het startbudget werkt Nabil vier scènes uit die worden gepresenteerd bij IMPACT in Rotterdam-Zuid: een platform dat coaching, werk- en presentatieruimte en verbinding met het werkveld biedt aan nieuwe makers. In een nagesprek gaan jongeren en aanwezige hulpverleners (o.a. psychologen en jongerenwerkers) met Nabil in gesprek over de voorstelling. De feedback dient voor de ontwikkeling van de definitieve voorstelling.

Jihad an Nafs ontving een onderzoeksbudget van de ZOZ Academy. Jaarlijks worden tien makers geselecteerd om met een bijdrage van maximaal € 5.000 een onderzoek uit te voeren en een eerste pilot te maken. Daarbij krijgen zij aanvullende begeleiding op maat (o.a. inhoudelijk, marketing of distributie).