Terug naar overzicht

Dear Summer

vlcsnap-2023-02-14-14h55m33s143
vlcsnap-2023-02-14-15h26m40s682

Projectnaam

Dear Summer

Aanvrager

GUAP

Website

Bekijk

Dear Summer is onderzoek van filmmaker Ahmed Hammadi over de kansen en dromen van jongeren die opgroeien in achterstandswijken.

Ahmed groeide op in de wijk Crabbehof (Dordrecht) die, ondanks de schat aan verhalen en karakters, vaak slecht in het nieuws kwam. Er bestaat een oordeel over dit soort buurten en jongeren die er opgroeien, vaak gevormd door een eenzijdige blik van de media. Tijdens het onderzoek gaat Ahmed naar verschillende wijken in Rotterdam en Dordrecht om jongeren te interviewen over hoe ze hun dagelijkse leven meemaken en in hoeverre ze bezig zijn met de toekomst en volwassen worden. Daarbij ligt de focus op kansenongelijkheid. Het onderzoek resulteert in een eerste pilotaflevering van een zesdelig korte webserie over een groep tieners uit een achterstandswijk, aan de vooravond van hun volwassenheid. De pilot wordt getoond tijdens Roffa Film Club, een maandelijks event voor filmmakers en -enthousiastelingen. Voor de presentatie worden ook leerlingen van mbo scholen en jongerenwerkers uitgenodigd. De feedback wordt verwerkt in het uiteindelijke treatment en het script voor de serie.

Dear Summer ontving een onderzoeksbudget van de ZOZ Academy. Jaarlijks worden tien makers geselecteerd om met een bijdrage van maximaal € 5.000 een onderzoek uit te voeren en een eerste pilot te maken. Daarbij krijgen zij aanvullende begeleiding op maat (o.a. inhoudelijk, marketing of distributie).