Terug naar overzicht

DE MELKER

EDIT-2.00_03_52_22.Still005
EDIT-2.00_04_42_16.Still008
EDIT-2.00_04_48_02.Still010
EDIT-2.00_05_12_17.Still012

Projectnaam

DE MELKER

Aanvrager

Tom Elswijk

Website

Bekijk

DE MELKER is een beeldonderzoek en pilotfilm van filmmaker Tom Elswijk over de woningcrisis en haar invloed op de Eindhovenaar.

De focus ligt op wat de beweegredenen en ideeën zijn van de meest extreme woners en verhuurders, het doel is om een integer beeld te krijgen van de verschillende perspectieven en hun beweegredenen. Het onderzoek wordt vertaald naar animaties, illustraties, maar ook korte verhaaltjes, sketches en scènes. Deze visuele uiteenzetting vormt de basis voor een pilot fictiefilm over de woningcrisis in Nederland. Het onderzoek wordt gepresenteerd als beeldonderzoek via social media, in feedbacksessies tijdens met maakproces in samenwerking met BROET (het platform voor Brabantse filmmakers) en tijdens een screening met betrokkenen van de woningcrisis en filmprofessionals. De pilot is de opmaat naar een volledige film.

DE MELKER ontving een onderzoeksbudget van de ZOZ Academy. Jaarlijks worden tien makers geselecteerd om met een bijdrage van maximaal € 5.000 een onderzoek uit te voeren en een eerste pilot te maken. Daarbij krijgen zij aanvullende begeleiding op maat (o.a. inhoudelijk, marketing of distributie).