Terug naar overzicht

Afscheid

Projectnaam

Afscheid

Aanvrager

Sam Yazdanpanna

Website

Bekijk

Afscheid is een interactieve web-based comic gebaseerd op het vluchtverhaal van kunstenaar en filmmaker Sam Yazdanpanna. Het project onderzoekt de vormbaarheid van identiteit en heeft als doel meer begrip bij jongeren te creëren voor nieuwkomers en mensen met een cultureel diverse achtergrond. Sams eigen ‘liquide identiteit’ begon volgens vorm te krijgen hem vanaf het moment dat hij uit Iran vluchtte: “de reis die ik heb gemaakt vanuit Turkije naar Nederland is het tussenmoment waarin mijn identiteit liquide werd. Nu, 20 jaar later, heb ik mijn plaats in deze maatschappij gevonden – maar mijn identiteit is nog steeds niet gestold.” Voor dit project werkt Sam Yazdanpanna samen met de Iraanse illustrator Maysam Barza.

Met het startbudget is het manuscript en het beeldverhaal uitgewerkt. Het project is vervolgens door middel van een uitgewerkte tweede aanvraag doorgestroomd naar de reguliere projecten van Fonds ZOZ, de makers hebben zo een bijdrage ontvangen om het project volledig uit te werken.

Afscheid ontving een onderzoeksbudget van de ZOZ Academy en is vervolgens doorgestroomd naar een projectsubsidie, om de pilot uit te werken tot een volledige comic.