Afscheid

Project naam
Afscheid
Aanvrager
Sam Yazdanpanna
Website
Bekijk

Afscheid is een interactieve web-based comic gebaseerd op het vluchtverhaal van kunstenaar en filmmaker Sam Yazdanpanna. Het project onderzoekt de vormbaarheid van identiteit en heeft als doel meer begrip bij jongeren te creëren voor nieuwkomers en mensen met een cultureel diverse achtergrond. Sams eigen ‘liquide identiteit’ begon volgens vorm te krijgen hem vanaf het moment dat hij uit Iran vluchtte: “de reis die ik heb gemaakt vanuit Turkije naar Nederland is het tussenmoment waarin mijn identiteit liquide werd. Nu, 20 jaar later, heb ik mijn plaats in deze maatschappij gevonden – maar mijn identiteit is nog steeds niet gestold.” Voor dit project werkt Sam Yazdanpanna samen met de Iraanse illustrator Maysam Barza.

Met het startbudget is het manuscript en het beeldverhaal uitgewerkt. Het project is vervolgens door middel van een uitgewerkte tweede aanvraag doorgestroomd naar de reguliere projecten van Fonds ZOZ, de makers hebben zo een bijdrage ontvangen om het project volledig uit te werken.

Dit project ontving een startbudget van de ZOZ Academy. Jaarlijks krijgen tien nieuwe makers de kans om met begeleiding en een financiële bijdrage hun concept uit te werken tot een eerste try-out, pilot of prototype.