Terug naar overzicht

VERLOREN HERINNERING

VerlorenHerinneringen-24-scaled-1.jpg
Simone-koptelefoon.png
Freek-vrijheidsstrijder.png

Projectnaam

VERLOREN HERINNERING

Aanvrager

Godelieve Meijers

Website

Bekijk

De voorstelling VERLOREN HERINNERING is een poging tot het opruimen en het repareren van de tijd. De tijd beweegt vooruit, de chaos vergroot, dingen gaan alleen kapot. Een bord valt in scherven uiteen en springt nooit meer in elkaar. Mensen gaan hier van nature graag tegenin: we vegen ons huis aan en schilderen de muren keer op keer wit. Tijdens de coronacrisis is het spreekwoordelijke bord flink kapot gevallen. Nu is het tijd om op te ruimen en te herstellen.

Theatermaker Godelieve Meijers interviewde Nijmegenaren over de verloren tijd en de niet gebeurde herinnering.  Ze sprak verschillende millennials in de hardst getroffen sectoren, van DJ tot IC verpleegkundige. VERLOREN HERINNERING is een luchtige theatervoorstelling waarin de ongevierde feesten gevierd worden en ongedeelde momenten de revue passeren, om zo een poging te doen tot het repareren van de tijd. 

VERLOREN HERINNERING ontving een onderzoeksbudget van de ZOZ Academy. Jaarlijks worden tien makers geselecteerd om met een bijdrage van maximaal € 5.000 een onderzoek uit te voeren en een eerste pilot te maken. Daarbij krijgen zij aanvullende begeleiding op maat (o.a. inhoudelijk, marketing of distributie).