Terug naar overzicht

Ode aan mijn tante Maria

Projectnaam

Ode aan mijn tante Maria

Aanvrager

Serife Cetin

Ode aan mijn tante Maria is een documentaire van Serife Cetin. De aanleiding voor deze film is het verhaal van haar Nederlandse tante Maria, die in de jaren ’70 een relatie had met een man die gastarbeider was. Uiteindelijk heeft hij haar verlaten voor zijn gezin in Turkije. Tante Maria en meer Nederlandse vrouwen van deze generatie hebben een verhaal, het is een verhaal waar weinig over gesproken wordt en bekend over is. Deze Nederlandse vrouwen zijn nu 65+ en dragen verhalen bij zich die niet gedeeld zijn en daardoor dreigen te verdwijnen. Het doel van de documentaire is om deze generatie vrouwen herkenning en erkenning te bieden.

Met het startbudget vormde Serife de basis voor de documentaire, bestaande uit een inhoudelijk onderzoek en een beeldverhaal. Het project wordt ontwikkeld in samenwerking met regisseur Rob Rombout.

Ode aan mijn tante Maria ontving een onderzoeksbudget van de ZOZ Academy. Jaarlijks worden tien makers geselecteerd om met een bijdrage van maximaal € 5.000 een onderzoek uit te voeren en een eerste pilot te maken. Daarbij krijgen zij aanvullende begeleiding op maat (o.a. inhoudelijk, marketing of distributie).