Terug naar overzicht

Leo Africanus

Leo-Africanus-6-640x427-1-e1604568823162.jpg

Projectnaam

Leo Africanus

Aanvrager

Amsterdams Andalusisch Orkest

Website

Bekijk

Leo Africanus is een muzikale vertelling over het leven van de legendarische Andalusische én Afrikaanse wereldreiziger Hassan El Wazzan.

Na de val van Granada (1492) moest hij als tienjarig kind vluchten en zou hij zijn identiteit nooit meer ontlenen aan een land, een stad en een specifieke cultuur of religie. Als hij de oversteek maakt van het Afrikaanse continent naar Europa, wordt hij door een groep piraten overmeesterd en gevangengezet in een donkere kerker in Rome. Zijn verschijning wordt opgemerkt door de paus, die hem omdoopt tot Leo Africanus. De paus en Leo Africanus, katholiek en moslim, voeren een aantal gesprekken tegen de achtergrond van een politiek woelige tijd. Het wordt een confrontatie tussen twee wereldlijke geesten, waarin ze ieder vanuit een eigen perspectief elkaars geschiedenis bekijken en proberen te begrijpen. Laat je meeslepen door zijn levensverhalen en praat tijdens de voorstelling op een interactieve manier mee.

De grote vraag is: Wat maakt de mens wie hij is? In hoeverre kan je jouw eigen identiteit aanpassen? Wanneer ben je dan nog jezelf?