Terug naar overzicht

Ik Azië

ikazie_v2_los-pdf-scaled-1.jpg
ik_azie_4_tetsuromiyazaki.jpg

Projectnaam

Ik Azië

Aanvrager

Pan Asian Collective

Website

Bekijk

In Ik Azië durven verschillende makers de existentiële vraag naar hun roots te verkennen, en vertellen zij het verhaal van talrijke bijna onzichtbare Aziaten in Nederland. In de multidisciplinaire expositie Ik Azië komt voor de een miljoen mensen met een Aziatische achtergrond in Nederland een gedeelde zoektocht samen. Naar ‘wie ben ik?’ en ‘in hoeverre betekenen die Aziatische roots iets voor mij?’.

Makers Tetsuro Miyazaki, Armando Ello, Ruijun Luong en Kevin Kwee hebben de afgelopen jaren – zonder het van elkaar te weten en elkaar te kennen – een intrinsieke zoektocht naar identiteit afgelegd, naar zichzelf en naar hun plek in de wereld. Deze vragen hebben zij op een eigenzinnige wijze met hun lenzen beantwoordt.

Dat ‘wie ben ik?’ een universele vraag is, blijkt. Voor Aziatische Nederlanders en eenieder ander die minder zichtbaar is in de samenleving is deze vraag moeilijker te beantwoorden. Deze expo zet mensen uit die onzichtbare gemeenschappen in de schijnwerpers, en verbindt ze aan elkaar. Zo maakt Ik Azië, ‘ik zie je’ letterlijk. Niet alleen in verschillende perspectieven, maar ook in aanzicht. Zo wordt duidelijk dat Aziaten dus niet allemaal op elkaar lijken.