Terug naar overzicht

Het ritme van Ramses

illustratie-9-Brian-geeft-plant-te-veel-water-Kimth1
Mock-Up-Allemaal-Foutjes

Projectnaam

Het ritme van Ramses

Aanvrager

Uitgeverij Wilde Haren

Website

Bekijk

Het ritme van Ramses is een onderzoek van D’Avellonne van Dijk en Loulou Drinkwaard van uitgeverij Wilde Haren naar representatie van lhbtqia+ ouderschap in kinderboeken.

Het prototype kinderboek vertelt het verhaal van twee zwarte mama’s met een zoon, Ramses. Hij is geboren met gevoel voor ritme en vraagt zich af van wie hij dit heeft, want “zijn mama’s kunnen niet dansen”. Het doel van het boek is het vergroten van zichtbaarheid van zwarte queer vrouwen en het gesprek over queer ouderschap binnen de gemeenschap aan te wakkeren, met een focus op de dialoog tussen lhbtqia+ dochters en hun moeders. Tijdens een presentatie van het prototype vindt er een panelgesprek plaats over queer ouderschap en de vertegenwoordiging van de lhbtqia+ gemeenschap in kinderboeken. Daarbij worden reacties verzameld die dienen voor de uitwerking van volgende publicaties over dit onderwerp.

Het ritme van Ramses ontving een onderzoeksbudget van de ZOZ Academy. Jaarlijks worden tien makers geselecteerd om met een bijdrage van maximaal € 5.000 een onderzoek uit te voeren en een eerste pilot te maken. Daarbij krijgen zij aanvullende begeleiding op maat (o.a. inhoudelijk, marketing of distributie).