Extreem Gelijk

Projectnaam
Extreem Gelijk
Aanvrager
Studio52nd
Website
Bekijk

In Extreem Gelijk wordt het publiek geconfronteerd met allerlei extreme meningen die op dit moment in de Nederlandse samenleving waarneembaar zijn.

Extreem Gelijk is een theatervoorstelling van Studio 52nd. Professionele theatermakers maken de voorstelling op basis van teksten die door jongeren worden geschreven.

Aan de hand van een teksttheater en fysiek theater ziet het publiek drie personages die wachten op de komst van Amjad, een vluchteling. Op het moment dat de personages een welkomsfeest voor Amjad organiseren, komen ze erachter dat ze alle drie heel verschillend denken over bepaalde actuele onderwerpen.

In Extreem Gelijk komen verschillende extreme meningen ter tafel en geen enkele mening wordt beter geacht dan een andere. De voorstelling heeft als doel via deze teksten de aanwezigheid van extreme meningen te herkennen en te erkennen, jongeren met een extreme mening zich gehoord te laten voelen en tegelijkertijd een spiegel voor te houden, door zoveel verschillende meningen op hetzelfde moment te tonen.