Terug naar overzicht

Eenzaamheid en verbondenheid

048-Eenzaamheid-en-Verbondenheid-scaled-1.jpg

Projectnaam

Eenzaamheid en verbondenheid

Aanvrager

Stichting OverMalbruggen

Website

Bekijk

In Eenzaamheid en verbondenheid maakte Theatergroep OverMalbruggen samen met de buurtbewoners van Arnhem-Zuid een theatervoorstelling waarin aandacht werd besteed aan eenzaamheid en (ontbrekende) verbinding in de Arnhemse wijk Malburgen. In een reeks workshops gingen zij met buurtbewoners aan de slag die uiteindelijk in de voorstelling speelden. Met de voorstelling willen ze empathie creëren voor andermans situatie, cultuur en denkwijze.

In de pilot heeft OverMalbruggen hun participatieve theatermethodiek getest. De theatergroep – bestaande uit alumni van de theateropleidingen aan de HKU en ArtEZ en ervaren muziek- en dansdocenten – hebben de deelnemers in een intensief voortraject ondersteund bij de vertaling van hun persoonlijke verhalen naar het podium. De eerste voorstelling vond plaats tijdens het Ruimtekoers Festival in Arnhem. De theatermethodiek is uiteindelijk vastgelegd in een hand-out voor collega-makers.

Eenzaamheid en verbondenheid ontving een onderzoeksbudget van de ZOZ Academy. Jaarlijks worden tien makers geselecteerd om met een bijdrage van maximaal € 5.000 een onderzoek uit te voeren en een eerste pilot te maken. Daarbij krijgen zij aanvullende begeleiding op maat (o.a. inhoudelijk, marketing of distributie).